Hirdetések


7 Érv, hogy miért menj ki Japánba tanulni

2020. Augusztus 01. 510

Ki szeretnél menni Japánba tanulni, de nem tudod, hogy neked való-e?


Jelentkezni egy nyelvtanfolyamra és kimenni Japánba ijesztőnek tűnhet elsőre, különösen, ha még egyáltalán nem voltál az országban. Kinézni pár napra, mielőtt hosszabb tartózkodásra adod fejed, jó ötlet lehet. Útitervező programjainknak hála megtapasztalhatod milyen japánt tanulni, a nyelv őshazájában, plusz részt vehetsz különböző kulturális tevékenységekben is!


A következő 7 indok remélhetőleg segít meggyőzni, hogy miért menj Japánba tanulni.


1. Utazás közben új emberekkel ismerkedhetsz meg 🇯🇵


Egyedül utazni egyre népszerűbb. Mivel Japán kifejezetten biztonságosnak számít, könnyen belebotolhatsz más utazókba, akik egyedül fedezik fel a várost. Akár egyedül, akár barátokkal utazol, a túra egyik fénypontja az új emberekkel való megismerkedés. A lehetőség, hogy találkozhatsz olyan emberekkel, akiket legalább annyira érdekel a japán kultúra, mint téged, már magában megéri, hogy elindulj. Ráadásul, ha ezekkel az emberekkel vesztek részt a programokon, sokkal színesebb élményeket szerezhettek! Alapjába véve nem a legegyszerűbb dolog egyedül utazni, de ha egy tanulócsoport része vagy, magától értetődő, hogy az „osztálytársaid” is érdeklődni fognak azok iránt a dolgok iránt, amikért te.


2. Szerezhetsz barátokat a világ minden pontjáról 🇯🇵


Akár karaoke közben, akár a szabaduló szoba rejtvényei kitalálása folytán, vagy egy pikniken a cseresznyefák árnyékában, de biztosan megismerkedsz pár olyan emberrel, akit később aztán a barátodnak nevezhetsz.


3. Részt vehetsz különböző nehézségű japán nyelvtanfolyamokon 🇯🇵


Ha már tanultál japánul korábban, ez nagyszerű lehetőség lesz, hogy felelevenítsd emlékeidet és tovább csiszold őket. Ha pedig még soha nem tanultál japánul, ennél nincs is tökéletesebb alkalom a kezdéshez! Egyszóval, mindenki megtalálhatja benne a saját érdekét.


4. Megtapasztalhatod a japán tradicionális eseményeket 🇯🇵


Az egyik legvonzóbb dolog Japánban, a régi népi kultúra és a modern valóság keveréke. Az ősrégi tradíciók a mai napig jelentős szerepet játszanak a japánok mindennapjaiban. Részt venni egy oktatási túrán kiváló lehetőséget nyújt, hogy átéld a különböző kultúrák és népszokások sajátosságait.


5. Elvégezhetsz egy gyorstalpalót egy másik kultúrában 🇯🇵


Lehetőséged lesz egy rövid időintervallumban megtapasztalni a japánok mindennapjait és kultúrájukat. Tömörítve szívhatod magadba a külföldi életet és az idegen kultúrát. Azzal, hogy beleveted magad a japán életbe, beszéled a nyelvüket és kapcsolatba kerülsz a japán kultúra és társadalom különböző részeivel, jobban megérted őket és több mindent tudsz majd mesélni a barátaidnak is.


6. Kipróbálhatod milyen külföldön élni anélkül, hogy a költözésen kéne stresszelned 🇯🇵


Elképzelhető, hogy szeretnéd kipróbálni milyen Japánban élni, de nem döntötted még el, hogy neked való-e a hely. Az is lehet, hogy simán csak nem akarsz addig várni, amíg lesz elég időd egy hosszabb nyelvtanfolyamra jelentkezni. Sőt, előfordulhat, hogy 2-5 hét neked tökéletesen elég Japánból. Egy másik országba költözni, ráadásul ha az még messze is van az otthonodtól, stresszes és nehéz döntés lesz.


7. Hozzáadhatsz valami egyedit az önéletrajzodhoz 🇯🇵


Külföldön tanulni olyan élettapasztalatokkal gazdagítanak, amelyeket nagyítóval keresnek a munkaadók. Találkozni és együtt tanulni a világ különböző pontjairól érkezett emberkekkel fejlesztik a szociális képességeid. Megpróbálni megértetni magad egy totálisan ismeretlen országban, egy idegen anyanyelvű környezetben, megerősíti a kommunikációs és problémamegoldó képességed. Egy idegen kultúrában élni segít jobban megérteni a népcsoportok szokásai közti különbségeket. Külföldön élni sokak számára riasztó lehet. Más szóval, egy önfejlesztő kiruccanás Japánba, bátorsággal és elhatározottsággal tölthet el.


Illusztráció: pakutaso

Érdekes bejegyzések


2020. Augusztus 03.

Shodō – a japán szépírás művészete

2020. Augusztus 01.

7 Érv, hogy miért menj ki Japánba tanulni

2020. Augusztus 01.

Hogyan dolgozz Japánban diploma nélkül

2020. Augusztus 01.

Miért gyere júliusban Japánba?

2020. Augusztus 01.

Japán szaké – az ízek rejtett világa

2020. Július 30.

Hogyan tanulj meg japánul a Netflix segítségével

2020. Július 30.

Japán szavak, amikre szükséged lesz, hogy lakást tudj bérelni Japánban

2020. Július 25.

Az élet Oszakában: Étel, szórakozás és történelem

2020. Július 25.

Tanuljunk japánul az animékből: Hasznos?

2020. Július 24.

Japán ételek, amiket muszáj kipróbálnod

2020. Július 23.

Sama, san, kun, chan: A japán udvariasság

2020. Július 23.

Amit érdemes tudni a japán földrengésekről

2020. Július 23.

Lakásdíjak Japánban

2020. Július 23.

Zaibatsu és "Keiretsu" – Értsük meg Japán vállalati csoportjait

2020. Július 23.

Japán buborékgazdasága az 1980-as években

2020. Július 23.

Miért viselnek a japánok maszkot: Vessünk egy pillantást az egészségre, az etikettre és a kultúrára

2020. Július 23.

Rövid bepillantás a japán anime történetébe

© 2020 animefilmek.hu - animék, japán nyelv és kultúra, ingyenes tanulás és információk Japánról magyarul